• Beschrijving

VORTEX: Latijnse term voor 'werveling' uit de 250Hz Range!

De Powerball lijkt in eerste instantie alleen een hebbeding, maar is in werkelijkheid een serieus trainingsapparaat voor je vingers, handen, polsen, armen en schouderspieren.
 
Met een diameter van 7,1 centimeter is een Powerball ongeveer net zo groot als een hockeybal of tennisbal en werkt zonder batterij. Hij wordt aangedreven door louter spierkracht. Het totale gewicht is ongeveer 280 gram en in het hart van de (parelwitte) Powerball bevindt zich een 200 gram rotor. Als die in beweging wordt gebracht ontstaat een draai-impuls om de as. Dat is een beetje te vergelijken met fietsen: hoe sneller de beweging hoe stabieler. Bij toenemende snelheid is meer kracht nodig voor een stuurbeweging.
 
Door miljoenen mensen over de gehele wereld, waaronder tal van (top)sporters en fysiotherapeuten, wordt het gebruikt. Dankzij het handzame formaat makkelijk mee te nemen en dus overal te gebruiken! Trainen met de Powerball kan sportprestaties aanzienlijk verbeteren. Het zorgt voor mobilisatie van zuurstofrijk bloed naar de complete armspieren. Het is trouwens ook een ontzettend leuke manier van trainen. Oefen je spieren in polsen, armen, en schouders. Verbeter de grip van je vingers en coördinatie. Het versterkt gewrichtsbanden en kan bij goed gebruik het krijgen van sportblessures c.q. de gevolgen verminderen.
 
Een Powerball werkt niet met vaste gewichten zoals andere apparaten, maar maakt gebruik van het principe van de middelpuntvliedende kracht. Er kunnen snelheden worden bereikt van meer dan 15.000 omwentelingen per minuut die zijdelingse krachten tot wel 18 kilo opwekken. In plaats van de verwijderbare ronde harde plastic onderkant kun je optioneel (kijk onder POWERBALLS) een digitale snelheidsmeter (digital Speed Meter) bevestigen.
 
Op de mooie transparante Clam Pack verpakking staat een duidelijke gebruiksaanwijzing en erin zit een volledige handleiding op Mini-Disc met twee rode startkoordjes!
 Vortex powerball in verpakking

Powerball Vortex 250Hz

Bestel